50 הקוקטיילים הנמכרים ביותר בעולם

מערכת4 דקות קריאה
50 הקוקטיילים הנמכרים בעולם
שתף:

נדמה שבכל מה שקשור לקוקטיילים, תמיד יש טעמים חדשים ושילובים שמצליחים להפתיע גם את הבליינים ההרפתקנים ביותר. אלא שלמרות הכול, לרוב אלה הקוקטיילים הקלאסיים והמוכרים שמושכים את תשומת הלב. לראיה, בתחילת החודש פורסם דירוג הקוקטיילים הנמכרים ביותר בעולם במגזין Drinks International, ואם שואלים את הברמנים בברים המובילים בעולם, הקהל אוהב משקאות עם קצת תחכום, אבל רצוי שיהיו מוכרים היטב.

 

דירוג הקוקטיילים הנמכרים ביותר למעשה מתבסס על סקר שכולל את 127 הברים המובילים ב-38 המדינות המשתתפות, מכל העולם. הרשימה המלאה לפניכם, ואם יש קוקטיילים שעוד לא טעמתם, אתם מוזמנים להשלים פערים ולחזור עם דיווחים מהשטח.

 

50: ווייט ראשן

הקוקטייל הפופולרי הזה כולל בדרך כלל וודקה, שמנת וליקר קפה, והוא נעשה מבוקש עוד יותר אחרי ש”כיכב” בסרט “ביג לבובסקי אי שם בשנות ה-90. פעם הוא היה מגיע למקום גבוה יותר ברשימה הזו, אבל גם המקום ה-50 מכובד בהחלט.

רכיבים: 60 מ”ל וודקה, 30 מ”ל ליקר קפה, שמנת מתוקה.

הכנה: שופכים וודקה וליקר קפה על קרח בכוס, מוסיפים שמנת מעל.

טעמים: קפה, קרמי.

 

50 הקוקטיילים הנמכרים בעולם
ווייט ראשן

 

49: בליני

יש מי שאולי לא ממש קורא למשקה הזה קוקטייל, פשוט משום שיש בו רק שני רכיבים מרכזיים. ובכל זאת, קוקטייל בליני עם מחית אפרסקים ויין נתזים הוא אחד מ-50 הקוקטיילים הנמכרים ביותר השנה.

רכיבים: 100 מ”ל פרוסקו, 30 מ”ל מחית אפרסקים.

הכנה: שופכים את מחית האפרסקים לכוס שמפניה מצוננת, מוסיפים פרוסקו ומערבבים בעדינות.

טעמים: פירותי, מרענן, מתקתק.

 

48: קוקטייל שמפניה

סוכר, אנגוסטורה ביטרס, שמפניה, ברנדי ודובדבן מסוכר. אלה הרכיבים שיוצרים קוקטייל שמפניה מתקתק ומבוקש במיוחד.

רכיבים: 90 מ”ל שמפניה, 10 מ”ל ברנדי, דובדבן מסוכר או קוביית סוכר אחת, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה.

הכנה: משרים את הדובדבן או הסוכר בביטר, מניחים בכוס שמפניה, מוסיפים ברנדי ומעל שמפניה.

טעמים: תוסס, קצת מריר.

 

 

47: אייריש קופי

שילוב הטעמים הופך את האייריש קרים לקוקטייל אהוב למדי, והוא מורכב מוויסקי אירי, סירופ דמררה וגם קפה ושמנת עם מעט קצף.

רכיבים: 120 מ”ל קפה חם, 40 מ”ל ויסקי אירי, 30 מ”ל שמנת, סירופ דמררה או 1 כפית סוכר חום.

הכנה: שופכים קפה חם לספל, מוסיפים סירופ ו-ויסקי, מערבבים להמסת הסוכר, ומעל שמים שמנת מוקצפת קלות.

טעמים: חם, עשיר, נגיעת ויסקי.

 

אייריש קופי

 

46: במבו

זוהי הופעה ראשונה של המשקה הזה ברשימת הקוקטיילים הנמכרים בעולם, אבל זה לא אומר שלא מדובר באחד הקוקטיילים היותר עשירים שתטעמו.

רכיבים: 45 מ”ל ורמוט יבש, 45 מ”ל שרי פינו, 1 טיפה ביטר תפוז, 1 טיפה ביטר אנגוסטורה.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת לימון.

טעמים: קל, יבש.

 

45: ג’ין ג’ין מיול

הקוקטייל הזה מזכיר את מוסקו מיול, אבל יש בו – ניחשתם נכון – ג’ין. הוא לא שחקן חדש כל כך (הומצא בשנת 2000) והוא מכיל סירופ ג’ינג’ר, מיץ ליים, ג’ין ונענע.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל סירופ ג’ינג’יר, 60 מ”ל בירה ג’ינג’ר, נענע טרייה.

הכנה: מועכים נענע ומוהלים עם סירופ בשייקר, מוסיפים ג’ין, מיץ ליים וקרח, משקשקים היטב, מסננים לכוס מלאה בקרח ומעל מוסיפים בירה ג’ינג’ר.

טעמים: מרענן, פיקנטי, חמצמץ.

 

44: לונג איילנד אייס טי

הקוקטייל הזה טיפס בדירוג, לאחר שב-2017 מצאנו אותו במקום ה-49. מסתבר שאנחנו ממשיכים לאהוב את הקלאסיקה הזו, שכוללת שילוב בין וודקה לטקילה, קצת רום, סאוור, ג’ין וקולה.

רכיבים: 15 מ”ל וודקה, 15 מ”ל טקילה, 15 מ”ל רום לבן, 15 מ”ל ג’ין, 15 מ”ל טריפל סק, 25 מ”ל מיץ לימון, 30 מ”ל מי סוכר, שפריץ קולה.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים למעט הקולה בשייקר עם קרח, משקשקים היטב, מסננים לכוס הייבול מלאה בקרח ומוסיפים קולה.

טעמים: חזק, לימוני, רמז למתיקות.

 

לונג איילנד אייס טי

 

43: וספר

עוד קוקטייל שמטפס במעלה הדירוג, והפעם יש לנו שילוב בין וודקה לג’ין מרטיני. השם “וספר” לא הגיע במקרה, דרך אגב, והמשקה הזה נקרא למעשה על שמה של דמות מסדרת ג’יימס בונד. בספר “קזינו רויאל” קיים הקוקטייל הזה שמשלב בין ג’ין, וודקה ולילט בלנק.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 20 מ”ל וודקה, 10 מ”ל Lillet Blanc.

הכנה: משקשקים את הרכיבים עם קרח ומוזגים לכוס מרטיני מצוננת. מקשטים עם קליפת לימון.

טעמים: חד, חזק, קצת פרחוני.

 

42: קפיריניה

זהו הקוקטייל הברזילאי שמטפס שני מקומות במעלה הדירוג, והוא מורכב מקשאסה, ליים, סוכר לבן וקרח כתוש.

רכיבים: 60 מ”ל קשאסה, 1 ליים (חתוך לפלחים), 2 כפיות סוכר.

הכנה: מועכים את הליים והסוכר בכוס, ממלאים בקרח, מוסיפים קשאסה ומערבבים היטב.

טעמים: מרענן, חמצמץ ומתוק.

 

41: טום קולינס

אחרי כמה קוקטיילים שדווקא טיפסו השנה, הנה אחד שנמצא במגמת ירידה, ואפילו משמעותית. טום קולינס נופל ב-2019 לא פחות מ-16 מקומות דירוג, מה שאומר שהחיבור הזה בין מיץ לימון, ג’ין, סוכר וסודה, כבר לא ממש אהוד על חובבי האלכוהול.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, מים מוגזים.

הכנה: משקשקים ג’ין, מיץ לימון ומי סוכר עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח, מוסיפים מים מוגזים ומקשטים עם פרוסת לימון.

טעמים: קל, לימוני, תוסס.

 

טום קולינס

 

40: פיינקילר

יש אזורים בעולם שבהם הקוקטייל הזה פופולרי במיוחד, ואולי זה בזכות מיצי האננס והתפוזים עם קרם קוקוס ורום.

רכיבים: 60 מ”ל רום כהה, 90 מ”ל מיץ אננס, 30 מ”ל מיץ תפוזים, 30 מ”ל קרם קוקוס.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם אגוז מוסקט מגורד ופלח אננס.

טעמים: קרמי, פירותי, טרופי.

 

39: קוקטייל Bee’s Knees

השם של הקוקטייל כנראה מרמז על אחד הרכיבים המרכזיים בו: דבש. עכשיו תוסיפו ג’ין ומיץ לימון, וקיבלתם קוקטייל שנכנס לרשימת 40 הקוקטיילים הנמכרים בעולם.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 20 מ”ל מיץ לימון, 20 מ”ל סירופ דבש (מהול במים).

הכנה: משקשקים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת לימון.

טעמים: קליל, לימוני, קצת מתוק.

 

 

38: קוקטייל Ramos Gin Fizz

זהו קוקטייל מעט מורכב, עם תשעה רכיבים וביניהם ג’ין, מיץ לימון, סירופ סוכר, תמצית וניל וחלבון. למרות המורכבות והדרישה לנער אותו במשך 12 דקות לפני ההגשה, הוא במקום טוב בדירוג הזה.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 15 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל סירופ, 15 מ”ל תמצית וניל, 60 מ”ל שמנת, 1 חלבון ביצה, 3 טיפות מים בטעם תפוז, מים מוגזים.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים (למעט מים מוגזים) ללא קרח במשך דקה, מוסיפים קרח ומשקשקים שוב. מסננים לכוס גבוהה ומוסיפים מים מוגזים.

טעמים: קרמי, לימוני, פרחוני.

 

37: ברמבל

גם הקוקטייל הזה במגמת ירידה, אחרי שבשנה שעברה הגיע 4 מקומות גבוה יותר. מקורו בשנות ה-80 והוא משלב בין ג’ין, מיץ לימון, סירופ סוכר וקרח מרוסק עם פירות טריים ופלח לימון.

רכיבים: 50 מ”ל ג’ין, 25 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, 15 מ”ל ליקר אוכמניות.

הכנה: משקשקים ג’ין, מיץ לימון וסירופ עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח כתוש, מזליפים ליקר אוכמניות מעל ומקשטים עם פרוסת לימון ואוכמניות טריות.

טעמים: פירותי, מרענן, קצת חמוץ.

 

36: וודקה מרטיני

המשקה המועדף על ג’יימס בונד צונח 15 מקומות בדירוג, ומאוד מעניין לדעת מה יש ל-007 להגיד על זה.

רכיבים: 60 מ”ל וודקה, 10 מ”ל ורמוט יבש.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מרטיני מצוננת ומקשטים עם זית.

טעמים: חזק, קצת יבש.

 

וודקה מרטיני

 

35: האנקי פאנקי

וודקה מרטיני צונח אבל האנקי פאנקי מטפס, והוא כבר מדורג 11 מקומות מעל לדירוג הקודם שלו. הוא גם לא מאוד מורכב להכנה, דרך אגב.

רכיבים: 45 מ”ל ג’ין, 45 מ”ל ורמוט מתוק, 2 טיפות פרנה ברנקה.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת תפוז.

טעמים: צמחי, קצת מריר.

 

 

34: ג’נגל בירד (או: ציפור הג’ונגל)

עוד עלייה יפה נרשמת במקרה הזה, והקוקטייל הנפלא עולה 10 מקומות בהשוואה לדירוג שלו ב-2017. הוא קליל ועשיר בטעמים, ומשלב בין קמפרי, רום ג’מייקני, מי סוכר, מיץ ליים ומיץ אננס. התוצאה אקזוטית, כפי שהשם מבטיח.

רכיבים: 45 מ”ל רום כהה, 45 מ”ל מיץ אננס, 15 מ”ל קמפרי, 15 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל מי סוגר.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם פרוסת אננס ודובדבן.

טעמים: טרופי, מריר-מתוק, פירותי.

 

 

33: ווייט ליידי

הקוקטייל המשלב בין ג’ין, טריפל סק, חלבון ומיץ לימון, נמצא בסביבה מאז שנות ה-20 של המאה הקודמת, והוא עדיין ברשימת הקוקטיילים הנמכרים ביותר.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל טריפל סק, 20 מ”ל מיץ לימון, חלבון ביצה (אופציונלי)

הכנה: משקשקים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת לימון.

טעמים: לימוני, מאוזן, מרענן.

 

32: פלומה

טקילה וסודה אשכוליות משתלבים יחד כדי ליצור קוקטייל נהדר שמגיע למקום טוב ברשימה הזו.

רכיבים: 60 מ”ל טקילה, 90 מ”ל מיץ אשכוליות, 15 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל מי סוכר, מים מוגזים.

הכנה: משקשקים טקילה, מיץ אשכוליות, מיץ ליים ומי סוכר עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומוסיפים מים מוגזים. מקשטים בפלח ליים.

טעמים: מרענן, חמוץ, מעט מתוק.

 

31: קוסמופוליטן

גם שנים אחרי ש”סקס והעיר הגדולה” ירדה מהמסכים, ואיתה נעלמה דמותה של קארי ברדשואו חובבת הקוקטייל הקלאסי הזה, עדיין מדובר במשקה פופולרי מאוד. הוא מכיל וודקה, טריפל סק, סאוור ומיץ חמוציות, אם תהיתם.

רכיבים: 45 מ”ל וודקה, 15 מ”ל טריפל סק, 30 מ”ל מיץ חמוציות, 10 מ”ל מיץ ליים.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת ליים.

טעמים: חמוץ, מתוק.

 

קוסמפוליטן

 

30: סייד-קאר

קוניאק, טריפל סק ומיץ לימון מאחדים כוחות בקוקטייל הזה, שאולי עדיין מבוקש מאוד, אבל באופן כללי במגמת ירידה. בשנה שעברה מצאנו אותו במקום ה-24.

רכיבים: 50 מ”ל קוניאק, 20 מ”ל טריפל סק, 20 מ”ל מיץ לימון.

הכנה: משקשקים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם סוכר (על דפנות הכוס) וקליפת לימון.

טעמים: חמצמץ, מתקתק.

 

29: פרנץ’ 75

הקוקטייל הקלאסי חוגג את הכניסה לטופ 30 ועלייה של מקום אחד בהשוואה לשנה שעברה, וכדי ליהנות ממנו תערבבו ג’ין, מי סוכר, מיץ לימון, קרמו דה לואר ודובדבן אמרנה. התוצאה העשירה מוגשת בדרך כלל בכוס שמפניה.

רכיבים: 30 מ”ל ג’ין, 15 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, 60 מ”ל שמפניה.

הכנה: משקשקים ג’ין, מיץ לימון ומי סוכר עם קרח, מסננים לכוס שמפניה ומוסיפים שמפניה.

טעמים: תוסס, לימוני, מרענן.

 

28: קוקטייל Vieux Carré

מדובר כאן בירידה של 11 מקומות דירוג ביחס לשנה שעברה, וזהו דווקא קוקטייל קלאסי שנמצא בסביבה כבר כ-8 עשורים.

רכיבים: 30 מ”ל ויסקי שיפון, 30 מ”ל קוניאק, 30 מ”ל ורמוט מתוק, 1 כפית בנדיקטין, 2 טיפות ביטר Peychaud’s, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם קליפת לימון ודובדבן.

טעמים: מורכב, עשיר, ארומטי.

 

Vieux Carré

 

27: קוקטייל Aviation

עוד משקה קלאסי (ולא מאוד מורכב) נמצא ברשימה הזו, כשהוא משלב בין ג’ין, ליקרים ומיץ לימון.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 15 מ”ל ליקר מרסקינו, 15 מ”ל מיץ לימון, 1 טיפה קרם דה ויולט.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם דובדבן.

טעמים: פרחוני, חמצמץ, קצת מתוק.

 

26: פינה קולדה

בדרך כלל תמצאו את הקוקטייל עם רום, קרם קוקוס, חלב קוקס ומיץ אננס, ובגרסאות המודרניות יש גם ברמנים שמוסיפים מעט שמפניה.

רכיבים: 60 מ”ל רום לבן, 90 מ”ל מיץ אננס, 30 מ”ל קרם קוקוס.

הכנה: מערבלים את כל הרכיבים עם קרח עד שהתערובת חלקה, שופכים לכוס מצוננת ומקשטים עם פרוסת אננס ודובדבן.

טעמים: קרמי, טרופי, מתוק.

 

פינה קולדה

 

25: אמרטו סאוור

חלק מהברים שהשתתפו בסקר ציינו שזהו אחד מ-10 הקוקטיילים הנמכרים ביותר, ו-2 ברים ציינו שהוא נמצא במקום הראשון. כך או כך, האיחוד הנפלא בין מיץ לימון, אמרטו, מי סוכר וכמובן וויסקי, הוא שיוצר את הטעם הנהדר.

רכיבים: 60 מ”ל אמרטו, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, 30 מ”ל ויסקי.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם קליפת לימון ודובדבן.

טעמים: מתוק, אגוזי, חמצמץ.

 

24: פיסקו סאוור

פיסקו, מיץ ליים, מי הסוכר וחלבון – אלה ארבעת הרכיבים של פיסקו סאוור, שבשנה שעברה כבר דורג בתוך 20 הגדולים.

רכיבים: 60 מ”ל פיסקו, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, 1 חלבון ביצה, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים למעט הביטר עם קרח, מסננים לכוס מצוננת ומקשטים עם ביטר אנגוסטורה.

טעמים: חמצמץ, חלקלק.

 

23: אמריקנו

הקוקטייל האיטלקי האהוב מזנק בדירוג הזה, והוא כבר נמצא 15 מקומות מעל לדירוג הקודם שלו. הוא מורכב מקמפרי, ורמוט ומי סודה, ולרוב מוסיפים לו פלח תפוז לקישוט, וכך נוצר המשקה שנכנס למקום מרשים מאוד בין 50 הקוקטיילים הנמכרים.

רכיבים: 30 מ”ל קמפרי, 30 מ”ל ורמוט מתוק, מים מוגזים.

הכנה: שופכים את הקמפרי והוורמוט לכוס מלאה בקרח, מוסיפים מים מוגזים ומקשטים עם פרוסת תפוז.

טעמים: מריר, מרענן, קצת מתוק.

 

אמריקנו

 

22: גימלט

פעם הוא נחשב לקוקטייל האהוב על יורדי הים, אבל היום הוא כבר נוצץ ופופולרי הרבה יותר, והוא גם בדירוג טוב יותר (עלייה 8 של מקומות). בפשטות הוא מוכן משילוב בין ג’ין, מי סוכר ומיץ ליים.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל מי סוכר.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם פרוסת ליים.

טעמים: חמצמץ, מרענן, קצת מתוק.

 

21: מאי טאי

הנה קוקטייל שמזכיר לנו את הקיץ גם בזכות הטעם וגם בזכות ההגשה. עם סירופ שקדים ומיץ לימון, ובעיקר עם רום וליקר, וגם אננס ונענע לקישוט, זה לא מפתיע.

רכיבים: 30 מ”ל רום לבן, 30 מ”ל רום כהה, 15 מ”ל קיוראסאו תפוזים, 15 מ”ל מיץ ליים, .15 מ”ל סירופ אורז’ט

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם פרוסת אננס או ליים ועלה נענע.

טעמים: פירותי, טרופי.

 

20: קוקטייל Boulevardier

הוא איתנו מאז שנות ה-20 של המאה ה-20 והוא עדיין בין 20 הקוקטיילים הנמכרים בעולם. כדי להכין אותו מעבירים לכוס הערבוב ברבן, ורמוט אדום וקמפרי.

רכיבים: 45 מ”ל בורבון, 30 מ”ל ורמוט מתוק, 30 מ”ל קמפרי.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם קליפת תפוז.

טעמים: מריר, עשיר, קצת מתוק.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hot summers call for ice cold Rye Boulevardiers. Boulevardier Recipe: 1.5 oz rye 1 oz sweet vermouth 1 oz Campari

A post shared by Bulleit Frontier Whiskey (@bulleitwhiskey) on

 

19: קלובר קלאב

הקוקטייל הוותיק מטפס 23 מקומות דירוג והוא מורכב מג’ין, מיץ לימון, סירופ פטל וחלבון. נדמה היה ששכחנו ממנו במשך כמה שנים אבל הוא כאן – ובגדול.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל סירופ פטל, 1 חלבון ביצה.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם פטל טרי.

טעמים: פירותי, חמצמץ.

 

18: ג’ין פיז

כמה פשוט, ככה טעים. קוקטייל ג’ין פיז מכיל ג’ין, מיץ לימון וסוכר, והוא מבוקש במיוחד.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, מים מוגזים.

הכנה: משקשקים ג’ין, מיץ לימון ומי סוכר עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומוסיפים מים מוגזים. מקשטים בפרוסת לימון.

טעמים: קליל, לימוני, תוסס.

 

17: דארק אנד סטורמי

השם שלו מרמז על משקה קצת אפל, אבל הוא ללא ספק מבוקש מאוד – והוא גם מדורג 3 מקומות מעל לדירוג הקודם שלו. שני רכיבים פשוטים בלבד תמצאו בו, רום כהה ובירה ג’ינג’ר, אבל זה לגמרי מספיק.

רכיבים: 60 מ”ל רום כהה, 90 מ”ל בירה ג’ינג’ר, 15 מ”ל מיץ ליים.

הכנה: שופכים רום על קרח בכוס, מוסיפים מיץ ליים ומעל בירה ג’ינג’ר. מקשטים עם פרוסת ליים.

טעמים: חריף, מרענן, קצת חמצמץ.

 

דארק אנד סטורמי

 

16: קוקטייל Corpse Reviver

הקוקטייל הזה עבר כמה שינויים והתאמות לאורך השנים, והקוניאק שהיה שם במקור הוחלף בג’ין למשל, אבל זה עדיין אחד הקוקטיילים הנמכרים ביותר בשנה האחרונה.

רכיבים: 30 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל Lillet Blanc, 30 מ”ל קוונטרו, 30 מ”ל מיץ לימון, 1 טיפה אבסינת.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם קליפת תפוז.

טעמים: לימוני, קצת מריר.

 

15: רום אולד פאשן

המשקה הקלאסי חוזר לרשימה בענק, ו-14% ממשתתפי הסקר ציינו שהוא במקום טוב בין עשרת המבוקשים ביותר. לא מפתיע, שכן מדובר בקוקטייל איכותי ועשיר מאוד.

רכיבים: 60 מ”ל רום מיושן, 1 כפית מי סוכר, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם קליפת תפוז.

טעמים: עשיר, קצת מתוק.

 

 

14: פניצילין

בין הקוקטיילים הנמכרים נמצא גם המשקה הזה, שכולל ויסקי סקוטי, מיץ לימון סחוט, סירופ דבש, ג’ינג’ר טרי וגם מעט ויסקי מעושן.

רכיבים: 60 מ”ל ויסקי סקוטי מעורב, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל סירופ דבש, 15 מ”ל ג’ינג’ר טרי סירופ ג’ינג’ר, 15 מ”ל ויסקי מסוג Islay.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים למעט ויסקי Islay עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומזליפים את הוויסקי מעל. מקשטים עם ג’ינג’ר מסוכר.

טעמים: מעושן, חריף, קצת מתוק.

 

13: בלאדי מארי

הוא נחשב לתרופה יעילה לסובלים מהאנג-אובר, והוא כולל בין השאר גם וודקה, מיץ עגבניות ואפילו טבסקו.

רכיבים: 45 מ”ל וודקה, 90 מ”ל מיץ עגבניות, 15 מ”ל מיץ לימון, 2 טיפות רוטב ווסטרשייר, 2 טיפות רוטב טבסקו, קורט מלח ופלפל.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם מקל סלרי ופלח לימון.

טעמים: מלוח, חריף, חמצמץ.

 

12: מוחיטו

כשמדברים על קלאסיקות, מוחיטו חייב להיות שם, והוא נמצא ברשימת הקוקטיילים הנמכרים בצדק. רום לבן, סודר, מיץ לימון, מי סודה ונענע – זה כל מה שצריך כדי לייצר קוקטייל משובח.

רכיבים: 60 מ”ל רום לבן, 30 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל מי סוכר, מים מוגזים, עלי נענע טריים.

הכנה: מועכים נענע ומי סוכר בכוס, מוסיפים רום ומיץ ליים, ממלאים בקרח ומוסיפים מים מוגזים. מקשטים עם עלה נענע.

טעמים: מרענן, קצת מתוק.

 

מוחיטו

 

11: קוקטייל Sazerac

המשקה הקלאסי מניו אורלינס היה בין 10 הנמכרים ביותר ב-27 אחוזים מהברים שהשתתפו בסקר, ולא היה חסר הרבה כדי שייכנס ל-10 הקוקטיילים הנמכרים בעולם.

רכיבים: 60 מ”ל ויסקי שיפון, 1 קוביית סוכר, 3 טיפות ביטר Peychaud’s.

הכנה: מועכים סוכר וביטר בכוס מצוננת, מוסיפים ויסקי וקרח, מערבבים עם שאר הרכיבים. מקשטים עם קליפת לימון.

טעמים: חזק, ארומטי, מתקתק.

 

10: מוסקו מיול

ההגשה מדליקה והשילוב בין ודקה לבירה ג’ינגר ומיץ לימון עושה את רוב העבודה ומסבירה איך הפך המשקה הזה לאחד הנמכרים והמבוקשים ביותר בעולם.

רכיבים: 60 מ”ל וודקה, 30 מ”ל מיץ ליים, 90 מ”ל בירה ג’ינג’ר.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים בספל נחושת מלא בקרח, מקשטים עם פרוסת ליים.

טעמים: חריף, חמצמץ, מרענן.

 

מוסקו מיול

 

9: אפרול שפריץ

לפחות שליש מהברים בעולם מדווחים שזהו אחד המשקאות הנמכרים ביותר, והוא פופולרי היום יותר מאשר היה בשנות ה-50, כשגילינו אותו לראשונה. אם תרצו להכין בבית תצטרכו יין לבן יבש מבעבע (או פשוט קאווה) וגם אפרול (2 מנות), סודה, קרח ופרוסות תפוז.

רכיבים: 60 מ”ל אפרול, 90 מ”ל פרוסקו, שפריץ מים מוגזים.

הכנה: מערבבים את כל הרכיבים בכוס מלאה בקרח ומקשטים עם פרוסת תפוז.

טעמים: מריר, תוסס, קצת מתוק.

 

8: מרגריטה

זהו אולי קוקטייל הטקילה הקלאסי והמוכר מכולם, וסביר להניח שטעמתם אותו לפחות פעם בחייכם, באחת הוויראציות הרבות. בעיקרון הוא מורכב מטקילה, ליקר תפוזים ומיץ לימון, וסביב הכוס נהוג להוסיף מלח, אבל יש גם גרסאות מתוקות יותר עם מחיות שונות, כמו תותים.

רכיבים: 60 מ”ל טקילה, 30 מ”ל מיץ ליים, 30 מ”ל קוונטרו.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס שבשוליה מפזרים מלח, מלאה בקרח, ומקשטים עם פרוסת ליים.

טעמים: חמצמץ, קצת מתוק.

 

מרגריטה

 

7: אספרסו מרטיני

קוקטייל על בסיס קפה נשמע מושלם, והוא באמת כזה, בטח כשמוסיפים לאספרסו קצת וודקה, ליקר קפה וסירופ סוכר.

רכיבים: 45 מ”ל וודקה, 30 מ”ל ליקר קפה, 30 מ”ל אספרסו טרי, טיפה סירופ סוכר.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם פולי קפה.

טעמים: עשיר, חלק, בטעם קפה.

 

6: דריי מרטיני

המשקה האהוב אמנם מאבד גובה (2 מקומות פחות) אבל זו עדיין קלאסיקה פשוטה שכוללת ורמוט יבש וג’ין.

רכיבים: 60 מ”ל ג’ין, 10 מ”ל ורמוט יבש.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מרטיני מצוננת ומקשטים עם זית או קליפת לימון.

טעמים: חד, חזק, קצת יבש.

 

5: מנהטן

ב-40% מהברים שהשתתפו בסקר, הקוקטייל הזה זכה למקום של כבוד. ויסקי ריי או בורבון, יחד עם ורמוט רוסו ואנגוסטורה, זה מה שצריך כי ליצור קוקטייל משובח.

רכיבים: 60 מ”ל ויסקי שיפון, 30 מ”ל ורמוט מתוק, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם דובדבן.

טעמים: עשיר, חלק, קצת מתוק.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

It’s 5 o’clock somewhere. Cheers to #NYFW with our Manhattan cocktail from @fredsatbarneys. #I❤️NYFW Nail art by @nailsbymei Nail polishes used @jinsoon and @deborahlippmann

A post shared by Barneys New York (@barneysny) on

 

4: דקירי

אם המרגריטה היא קוקטייל הטקילה הקלאסי מכולם, הנה קוקטייל הרום הנפוץ ביותר. הוא לא מורכב להכנה אבל בכל מקום בעולם תמצאו גרסה מעט אחרת, מקומית יותר.

רכיבים: 60 מ”ל רום לבן, 30 מ”ל מיץ ליים, 15 מ”ל מי סוכר.

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס קוקטייל מצוננת ומקשטים עם פרוסת ליים.

טעמים: חמצמץ, מרענן, קצת מתוק.

 

3: וויסקי סאוור

וויסקי סאוור הגיע למקום השלישי זו השנה השנייה ברציפות, והוא מתמודד חזק בדירוג הקוקטיילים הנמכרים בעולם. אם תרצו לנסות בבית הנה המתכון: ויסקי, מיץ לימון, סוכר וגם חלבון ביצה, למי שאוהב.

רכיבים: 60 מ”ל בורבון, 30 מ”ל מיץ לימון, 15 מ”ל מי סוכר, 1 חלבון ביצה (אופציונלי).

הכנה: משקשקים את כל הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם דובדבן ופרוסת תפוז.

טעמים: חמצמץ, חלקלק.

 

 

 

2: נגרוני

קמפרי, ורמוט אדום וג’ין יוצרים כאן קוקטייל איטלקי שמגיע למקום השני זו השנה החמישית ברציפות. ב-19 אחוזים מהברים הוא הגיע למקום הראשון.

רכיבים: 30 מ”ל ג’ין, 30 מ”ל קמפרי, 30 מ”ל ורמוט מתוק.

הכנה: מערבבים את הרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מלאה בקרח ומקשטים עם קליפת תפוז.

טעמים: מריר, עשיר, קצת מתוק.

 

המקום הראשון ברשימת הקוקטיילים הנמכרים: אולד פאשן

קבלו את האלוף המכהן, שזוכה להחזיק בתואר בפעם החמישית ברציפות. זוהי קלאסיקה אמריקאית אמיתית עם בורבון, לימון טרי, סוכר, אנגסטורה ומים.

רכיבים: 60 מ”ל בורבון או ויסקי שיפון, 1 קוביית סוכר, 2 טיפות ביטר אנגוסטורה, שפריץ מים.

הכנה: מועכים סוכר, ביטר ומים בכוס, מוסיפים ויסקי וקרח, מערבבים ומקשטים עם קליפת תפוז ודובדבן.

טעמים: עשיר, חלק, מתקתק.

 

שתף:
קבלו טיפים על חיסכון השקעות וכלכלה מעשית
https://www.reali.co.il/wp-content/themes/realitheme
צ'ק-אפ פיננסי
מעוניינים לקבוע שיחה עם מתכנן פיננסי בכיר?

השאירו פרטים >

כסף נזיל
מה אזור המגורים שלך?