חגיגות אוקטוברפסט תופסות תאוצה: 5 מבשלות בירה שאתם חייבים להכיר
אוהבים בירה? בין אם קצת נמאס לכם לשתות את הבירות התעשייתיות והמוכרות מבית היצרנים הגדולים ובין אם פשוט מתחשק לכם לנסות משהו חדש, כדאי שתלכו לכיוון בירות בוטיק – בירות מבית מבשלות קטנות יחסית מתוצרת כחול-לבן. כפי שיעיד מי שכבר התנסה, מדובר בחוויה יוצאת דופן המתאפיינת בטעמים ייחודיים ואופי אותנטי. בהמשך לאווירת חגיגות אוקטוברפסט – פסטיבל הבירה העולמי הנערך זה עתה במינכן שבגרמניה, החלטנו להכיר לכם את מבשלות בירה בוטיק השוות בארץ. לחיים!
עטורת מדליות: בירה אלכסנדר
איך הכל התחיל?
בירה אלכסנדר – מבשלת בוטיק ישראלית הממוקמת באזור תעשייה עמק חפר, סמוך לנחל אלכסנדר הקרוי על שמו של אלכסנדר ינאי. הנחל נודע במסלוליו המקסימים, בצמחייה פסטורלית ובאוכלוסיית הצבים הרכים החיים בו: וכפי שוודאי ניחשתם, שם המותג נבחר כפועל יוצא מהקרבה הגיאוגרפית של המבשלה לנחל המפורסם. מבשלת בירה אלכסנדר נוסדה בשנת 2008 על ידי אורי שגיא, יזם וברומאסטר שהחליט להפוך את אהבתו הגדולה לבירה לעיסוקו המרכזי. כך אורי, בעל רקע בבישול בירה בביתו הפרטי, נסע לארה”ב להתמחות בתחום ועם חזרתו ארצה הקים את המבשלה, כשלנגד עייניו החזון לייצר בירה ישראלית מעולה, טרייה ואיכותית.
תהליכי ייצור
אחת מהמטרות שעומדות לנגד עייניה של מבשלת אלכסנדר היא לטפח את תרבות צריכת הבירה בישראל. בירות תוצרת המבשלה מיוצרים מחומרי גלם הטובים בעולם תוך שימוש בטכנולוגיה ירוקה ומודרנית המתקדמת ביותר ותוך שימת דגש על מרקם הטעמים והריחות. והתוצר עולה על הציפיות: כאן מייצרים בירה טרייה שאינה עוברת פסטור וסינון, ולכן רגישה יותר לחום ולאור – בירה כזאת פחות מתאימה לשיווק המוני ולמשלוח מעבר לים, אך, ללא ספק, היא גם טעימה, מהנה יותר ומושלמת לצריכה מקומית.
סוגי בירה
מבשלת אלכסנדר מייצרת מגוון סוגי בירות: 6 בירות קבועות, בירות המיוצרות במהדורה מוגבלת ובירות המיוצרות כחלק משיתופי פעולה עם גורמים שונים בארץ ובחו”ל.
הבירות הקבועות:
אלכסנדר BLOND – בירה בלונדינית בסגנון בלגי המתאפיינת באיזון מדוייק בין מרירות ומתיקות. זוהי בירה עדינה ומורכבת שמתאימה לאוהבי בירה בהירה. הבירה זוכת מדליית כסף בתחרות European Beer Star 2017 ומדליית זהב בתחרות European Beer Star 2014. 5.3% אלכוהול.
אלכסנדר AMBREE – בירה ברונטית בסגנון צרפתי המפתיעה במרירות מענגת והמתאפיינת בטעמי קרמל ולתת קלוי. 5.7% אלכוהול.
אלכסנדר GREEN – בירה בסגנון IPA בעלת ניחוח פירותי מתוק ומרירות החלטית מנגד. הבירה זוכת מדליית זהב הכפול בתחרות הבירה הבינלאומית Bira. 6% אלכוהול.
אלכסנדר BLACK – בירה בסגנון פורטר המתאפיינת בטעמים וארומות של אספרסו ושוקולד מריר. מיוצרת בחורף. זוכת מדליית זהב בתחרויות European Beer Star 2017, 2014, 2013 וזוכת מדליית זהב בתחרות World Beer Star 2014. 7% אלכוהול.
אלכסנדר בלייזר – בירה בהירה וחזקה – 8% אלכוהול. מתאפיינת במרירות מעודנת, חלקה וסופר טעימה!
אלכסנדר חיטה ישראלית – בירה המבטאת את האביב הישראלי: הריחות, היופי, הפריחה והאוויר הצלול. הבירה מכילה חיטה ישראלית מהנגב – ומכאן שמה. זוהי בירה קלילה, מרעננת ומאוזנת להפליא. 5% אלכוהול.
מחירים: מחירי הבירות של מבשלת אלכסנדר נעים בטווח של 9-15 ש”ח
תפוקת המבשלה: כחצי מיליון ליטר בשנה
מה בנוסף?
מבשלת אלכסנדר מפעילה חנות בה תוכלו לרכוש את הבירות תוצרת המקום.
שעות פתיחה: ימים א’-ה’ בשעות 09:30-17:00, יום ו’ בשעות 09:30-14:30
מרכז המבקרים של בירה אלכסנדר פעיל בימי ו’: המשתתפים יכולים לסייר במבשלה, להכיר את תהליכי הייצור, לשמוע הסברים אודות תהליך ההכנה ולטעום את סוגי הבירה השונים שמיוצרים במקום.
שירות רכישה באינטרנט ומשלוחים: מבשלת בירה אלכסנדר מפעילה שירות משלוחים עד הבית למזמיני בירה דרך אתר החברה.
כמקובל בשנים הקודמות, עורכת המבשלה חגיגת אוקטוברפסט בנוסח ישראלי. האירוע, המכונה ‘אלכסנדרפסט’, יתקיים ב-30.10.2018 (יום ג’, יום שבתון במשק). האירוע יכלול הופעות, אוכל ושפע בירה ישראלית מעולה! הכניסה חופשית! כמו כן, ניתן לרכוש באירוע בירה במחירים מוזלים.
טלפון להתקשרות: 074-7034094
כשייצור הבירה הוא אמנות – בירת Dancing Camel
איך הכל התחיל?
Dancing Camel – מבשלת בירה תל-אביבית השוכנת ברח’ התעשייה 12 והממוקמת בתוך מבנה משנות ה-30, אשר שימש בעבר כממגורה (מחסן לאחסון חיטה ותבואות). המבשלה הוקמה על ידי דוד כהן, רואה חשבון מניו יורק שעלה ארצה בשנת 2003. תשוקתו של דוד לייצור בירה החלה בשנות ה-80, כאשר רכש לראשונה קיט לייצור עצמי של בירה בביתו בברוקלין. הטעמים השונים של הבירות שייוצרו אז על ידי מבשלות בירה בוטיק שהפכו לטרנד בארה”ב, התרבות והאגדות העומדות מאחורי הבירות – כל אלו עוררו בקרבו את הרצון לייצר בירה משלו. מספר שנים לפני עלייתו לישראל החל דוד לעבוד במבשלת בוטיק קטנה בניו ג’רזי ושלוש שנים לאחר מכן עלה לישראל וייסד את מבשלת Dancing Camel.
תהליכי ייצור
היום Dancing Camel היא מבשלת בירה בוטיק ששמה לה למטרה לייצר בירה שתשקף את ההוויה היהודית-הציונית שמאפיינת את מדינת ישראל. מאחורי הבירות מתוצרת המבשלה עומדים סיפורים שונים מן ההיסטוריה של העם היהודי ומן התרבות הישראלית העכשווית. למשל, בירת ה’אולד פפא’ – בירת סילאן הקרויה ע”ש הרב פפא שייצר בירות סילאן לפני 1,700 שנה, או בירת ‘בלונדינית מחוף גורדון’ – בירה בסגנון ים תיכוני בטעם נענע ורוזמרין המשקפת את האופי הישראלי המודרני. כפי שמעיד מייסד המבשלה – דוד כהן, מבחינתו תהליך ייצור הבירה הוא בגדר אמנות. כבר בשלבי בחירת המרכיבים עבור מוצרי המבשלה מוקדשת מחשבה רבה לאיכות החומרים במטרה ליצור טעם ייחודי ואותנטי. כך גם תהליך הייצור מתבצע באהבה ובקפדנות יתרה בכל שלב ושלב של הייצור.
סוגי בירה
במבשלת Dancing Camel מיוצרים כ-22 סוגי בירות – כולן כשרות (בהשגחת רבנות ת”א-יפו). מתוכן 5 בירות קבועות, בעוד היתר – בירות עונתיות.
נכון לעונה נוכחית תוכלו לטעום בפאב של Dancing Camel את הבירות הבאות:
613 – בירת רימונים, אשר יוצרה לרגל ראש השנה. 5.5% אלכוהול.
אתרוג וויט – בירת אתרוגים לרגל חג הסוכות. 5% אלכוהול.
בקרוב צפויה המבשלה להשיק גם את:
האפי אוור בסדום – בירת פורטר מלוחה שמתכונה מבוסס על מי ים המלח. 5% אלכוהול.
1872 – בירת פורטר חזקה המיוצרת בשיתוף פעולה עם מבשלת בוטיק גרמנית. 8% אלכוהול.
מחירים: כ-13 ש”ח לבקבוק
תפוקת המבשלה: כ-84 אלף ליטר בשנה
מה בנוסף?
מבשלת Dancing Camel מפעילה פאב בו מוגשים 8 סוגי בירות מתוצרת המבשלה. שעות פעילות: ימי א’-ה’ מ-17:00 ועד הלקוח האחרון, ימי ו’ מ-12:00 ועד כניסת שבת, מוצ”ש מ-20:00.
לצד זאת, מבשלת Dancing Camel עוסקת בשיווק מוצריה: תוכלו ליהנות מהבירות של Dancing Camel במגוון פאבים וחנויות משקאות באזור גוש דן וירושלים.
טלפון להתקשרות: 03-6242783
בירה ירושלמית ייחודית וחצופה – בירת הרצל
איך הכל התחיל?
מבשלת בירה הרצל ממוקמת בשכונת תלפיות בירושלים. המבשלה הוקמה בשנת 2013 על ידי זוג יזמים: מאור הלפמן – בעל רקע של למעלה מ-10 שנים בבישול בירה ביתית, שגם עבר התמחות במבשלת בירה בסקוטלנד ושותפו, רוג’ר מור – איש חיי לילה ומסעדנות ירושלמי, בעלים לשעבר של מסעדת צ’אקרה המיתולוגית. מבשלת בירה הרצל נמנית בין מבשלות הקראפט הקטנות בארץ והיחידה מסוגה בירושלים.
תהליכי ייצור
הבירות שיוצאות מבין כותלי המבשלה נודעות בייחודיות והחוצפה שלהן ומהוות בשורה בשוק הבירה המקומי המתעורר לחיים במהלך שנים האחרונות. שמותיהן של הבירות אומצו מהסלנג הירושלמי ואת בקבוקי הבירה תוצרת מבשלת הרצל מעטרות תוויות צבעוניות עליזות וחצופות. למשל, ‘שש אחוז כפרה’, דולצ’ה דה עסל’ ועוד. בדומה לכך, גם סגנונות הבירה מפתיעים בייחודיות: מדובר בסגנונות בירה מיוחדים, לא סטנדרטים ומרעננים שכיף לטעום ולהתנסות בהם.
סוגי בירה
כאמור, מבשלת בירה הרצל מציעה מבחר סוגי בירה במגוון סגנונות. ביניהם:
שש אחוז כפרה – בירה בסגנון מיילד בריטי בעלת טאצ’ ירושלמי. זוהי בירה המתאפיינת במרירות מאוזנת וניחוח פירותי. 6% אלכוהול.
דולצ’ה דה עסל – בירה חזקה ועוצמתית עם דבש ותערובת תבלינים בעלת מרירות מתונה. 8% אלכוהול.
אמברגו – בירת פורטר מתובלת בעלי טבק קובניים ובעלת ניחוח וניל, קפה, שוקולד, סיגר-בוקס ועץ. 6% אלכוהול.
מחירים: כ-14 ש”ח לבקבוק בחנויות
תפוקת המבשלה: כ-50 אלף ליטר בשנה
מה בנוסף?
מבשלת בירה הרצל עורכת סיורים מודרכים במבשלה – לקביעת מועד הסיור יש לפנות למבשלה לתיאום.
התקשרות: דרך עמוד הפייסבוק של המבשלה
אקסקלוסיביות צפונית – בירה בוטיק
איך הכל התחיל?
מבשלת בירה בוטיק שוכנת במושב חוסן שבגליל המערבי. המבשלה הוקמה בשנת 2015 על ידי משה מסיקה – סוכן ביטוח לשעבר, אשר חיפש להפוך את בישול הבירה – עיסוק שהתחיל כתחביב לפעילות מרכזית בחייו. לצורך כך העתיק את מקום מגוריו לצפון, שם איתר צריף עץ זמני קטן, אותו שיפץ במו ידיו, הרחיב ובהדרגה הפך למתחם יפיפה, מטופח ורחב ידיים הממוקם בלב אזור פסטורלי, מקסים ועשיר בצמחייה. לאחרונה הצטרף לניהול העסק שותף נוסף – אלירן פרץ. נכון להיום, מבשלת בוטיק מייצרת מגוון סוגי בירה איכותית וטעימה. לצד זאת, מתקיימים במתחם חיי קהילה שוקקים ואירועים מיוחדים באווירה נעימה ושקטה.
תהליכי ייצור
בנוסף לאהבתו של משה לתחום בישול הבירה, רוכש היזם חיבה רבה לעבודות נגרות. לפיכך, כלל מערכות הבישול להכנת בירה נבנו במו ידיו. תהליכי הייצור במבשלת בוטיק מתבססים על חומרי איכות מעולים: לתתים נוזליים ואבקתיים, דבש משובח… כל אלו במטרה להכניס ‘תוכן’ רב ועשיר יותר לתוך הבירה. והתוצאה מדברת בזכות עצמה: בירת קראפט של מבשלת בירה בוטיק בעלת טעם עמוק ומסוגנן שמורגש בכל לגימה.
סוגי בירה
מבשלת בירה בוטיק מייצרת 3 סוגי בירה:
בירת בוטיק הדגל – בירת חיטה ודבש. זוהי בירה עשירה בטעמים ובעלת ניחוח הדרים. מבוססת על חיטה בלגית. 8% אלכוהול.
בירת בוטיק אדמונית – בירה על בסיס שעורה. עשויה מ-3 סוגי גרעינים. בעלת טעם קרמל מעושן-מתוק. מתאפיינת במתיקות ומרירות מעודנת. 6% אלכוהול.
בירת בוטיק בלונד – בירה על בסיס לתת פילזנר. זוהי בירת פל-אל מבושמת, קלילה ורעננה. 5% אלכוהול.
מחירים: 22-26 ש”ח לבקבוק
תפוקת המבשלה: כ-18 אלף ליטר בשנה
מה בנוסף?
במקביל לייצור בירה, משמש מתחם בירה בוטיק כמרכז תרבות בו מתקיימים חיי קהילה עשירים: ימי הולדת, פסטיבלים, אירועי טראק (במתחם עגלת בירה ניידת מעץ) וכו’. המתחם כולל מספר מרפסות מדורגות המתאימות לקיום אירועים תחת כיפת השמיים באווירה אגדית שמאפיינת את המקום. כמו כן, תוכלו לבקר בבר של המקום הפעיל בסופי שבוע. זהו מתחם סגור המתאפיין באווירה ביתית חמימה ומתאים לאירוח של 100-120 איש. כאן תוכלו ליהנות מתפריט אוכל עשיר וכמובן, לטעום מהבירה המשובחת מתוצרת המבשלה.
טלפון להתקשרות: 054-7872949
בירה באווירה מדברית – בירה ערבה
איך הכל התחיל?
מבשלת בירה ערבה שוכנת בישוב צוקים שבערבה התיכונה ומשתלבת היטב עם הנוף המדברי האופייני לאזור. המקום מארח באופן תדיר מבקרים ועוברי אורח המגיעים לדרום ומוסיף נדבך נוסף למערך החוויות המצטבר על ידם במסגרת מסעם. זאת, בזכות בירת בוטיק ייחודית ועשירה המיוצרת במקום. המבשלה הוקמה בשנת 2014 על ידי בני הזוג אוהד והדס כץ והחלה את דרכה כתחביב שלאיטו התפתח לעסק דינמי ומאתגר. כיום מדובר במבשלת בוטיק ייחודית המייצרת מדי חודש כ-1,500 ליטר בירה באצוות קטנות של 200 ליטר בכל פעם.
תהליכי ייצור
מייסדי מבשלת ערבה דוגלים בתהליך ייצור קלאסי, אשר אינו כולל הוספת פירות, אלא מבוסס אך ורק על חומרי גלם מסורתיים: מים, לתת, כשות ושמרים. טעמי הבירה תוצרת המקום טומנים בחובם לא מעט מאווירת המדבר המסתורית, אשר בשילוב עם הנוף האופייני לאזור יוצרים חווייה מפנקת ומרגיעה.
סוגי בירה
במבשלת בירה ערבה מיוצרים 3 סוגי בירה מסדרת ‘קצרה’ – שמו של אחד הנחלים היפים באזור הערבה דרכו עוברת דרך הבשמים הנבטית.
הבירות:
קצרה בלונד – בלונד אייל. בירה פירותית ויבשה מעט. 5.5% אלכוהול.
קצרה ענבר – בעלת גוון ענברי. זוהי בירה פירותית בעל טעם מתקתק. 4.6% אלכוהול.
קצרה כהה – בירה מסוג פורטר המתאפיינת בשילוב טעמי קפה ושוקולד מריר. 5% אלכוהול.
מחירים: טווח המחירים של מבשלת ערבה נע בין 15-34 ש”ח לבקבוק
תפוקת המבשלה: כ-18 אלף ליטר בשנה
מה בנוסף?
כאמור, מבשלת ערבה מהווה נקודת עניין אטרקטיבית ביותר למבקרים באזור דרום הארץ. בתיאום מראש ניתן לערוך סיור במקום בעלות של 30 ש”ח לאדם. הסיור כולל הסבר אודות תהליכי ההכנה והייצור. פרט לכך, כל משתתף מקבל בסיום הסיור בקבוק בירה מתוצרת בירה ערבה לבחירתו.
בנוסף, בחודשי הקיץ בימי ה’ בשעות הערב ובימי ו’ בשעות הצהריים פתוחה המבשלה לטעימות, רכישה ושתיית בירה במקום.
טלפון להתקשרות: 052-7202301