הפיתוחים הטכנולוגיים שאתם כבר לא שמים לב אליהם – אבל שינו את חייכם
יכול להיות שאנחנו עדיין חולמים על פתרונות תחבורה שיאפשרו לנו להגיע מנקודה אחת לאחרת בן רגע, או על מכוניות מעופפות כמו אלו שראינו בסרטי “בחזרה לעתיד”, אבל האמת היא שעברנו דרך לא רעה בכלל עד היום. גם אם אנחנו לא תמיד מודעים לזה, או לא תמיד מעריכים, יש היום כמה וכמה פיתוחים טכנולוגיים משמעותיים מאוד, כאלה שלא היו כאן לפני שלושה עשורים, חלקם לא היו כאן אפילו לפני עשור אחד. הנה כמה דוגמאות.
היום לכולנו יש סמארטפונים
אלא שרק לפני שני עשורים לא היו לנו טלפונים ניידים, ואם היה לנו טלפון קווי אחד בבית הרגשנו שאנחנו על גג העולם. הטלפונים החכמים גם עושים בשבילנו לא מעט, עוד דבר שלא הכרנו בסוף המאה הקודמת.
ניהול החיים בלחיצת כפתור
תשלום מיסים או קניות בסופרמרקט הפכו למטלות פשוטות מאוד, והיום אנחנו לא צריכים אפילו להרים טלפון לנציג השירות או לבעל המכולת השכונתית. דרך אתרי אינטרנט ואפליקציות ייעודיות אפשר לסמן וי על כל משימה באשר היא.
גם המחירים נוחים יותר
אם בשנות השמונים שילמנו אלפי שקלים על מחשב נייח, כבד ואיטי, היום אנחנו משלמים הרבה פחות על מחשבים ניידים וקלים, ועוד פחות על טלפון סלולרי עם גלישה מהירה ונפח זיכרון שמספיק לכמה וכמה אפליקציות יעילות.
אנחנו מעודכנים הרבה יותר
אפליקציות חדשות מבטיחות לנו עדכונים שוטפים, ואנחנו יודעים בכל רגע נתון מה קורה בעולם ואילו אירועים גדולים מתרחשים בזמן שאנחנו עובדים, מבלים עם הילדים או יוצאים לדייט.
עולם הדייטים השתנה
פעם הכרנו בני ובנות זוג במכללה, בתור לבנק או דרך חברים. היום זה קורה יותר בזכות אפליקציות כמו טינדר או אוקיי-קיופיד, למשל.
לפעמים גם לא צריך כפתורים
אם אמרנו שיש משימות שאפשר לבצע בלחיצת כפתור, יש משימות שאפשר לבצע גם בלי הפעולה הפשוטה הזו. מסכי מגע ואפילו תוכנות שפועלות באמצעות זיהוי פנים יחסכו לכם חלק מהעבודה.
השעון שמספר יותר מאשר את השעה
אמנם חלקנו כבר מזמן לא עונדים שעון, בעיקר משום שאת השעה אנחנו בודקים בטלפון החכם, יש גם מי שעונד שעון והוא חכם הרבה יותר. הוא מודד לנו דופק, סופר צעדים, מאפשר לנו לקרוא מיילים מפרק כף היד ואפילו לנהל שיחות טלפון.
מי מחזיק מפה ברכב?
זוכרים את הימים שבהם יצאנו לטיולים בחיק הטבע עם מפות ומסלולים מוכנים מראש? היום זה לא קורה, והרבה בזכות תוכנות ניווט כמו ווייז או Google Maps.
מכוניות ידידותיות לסביבה
בשנת 2000 הגיעה טויוטה פריוס לשוק ומאז אנחנו רואים הרבה יותר מכוניות ידידותיות לסביבה על הכביש.
החופשות נעשו נוחות יותר
בשנים האחרונות השתלטו על חיינו אפליקציות כמו AirBnb או אובר, והן הפכו אותנו לניידים יותר, וגם הוזילו את עלויות החופשה באופן דרמטי.
שליחת מכתבים מהירה
זה כבר לא ממש חדש, אבל האופן שבו אנחנו מעבירים מכתבים ומסרים השתנה לחלוטין. במאה הקודמת שלחנו מכתבים שהגיעו אל היעד אחר ימים ארוכים (במקרה הטוב), ואז הגיעו המיילים שקיצרו זמנים משמעותית. היום יש מי שמוותר גם על המייל לטובת מסרים מידיים באמצעות אפליקציות כמו ווטסאפ או טלגרם.
מי משלם מאות שקלים על טלוויזיה?
מערוץ 1 ממלכתי עם 100 אחוז רייטינג הגענו לימים שבהם עשרות ערוצים ממלאים את המסכים, אבל אנחנו אפילו לא צריכים לשלם על זה 300 שקלים בחודש. עם שירותים כמו נטפליקס ושרתי סטרימינג למיניהם אנחנו חוסכים כסף ועדיין יכולים ליהנות ממרתון “משחקי הכס” וסדרות אהובות אחרות.
לא מפספסים אף פרק
כל מי שחי כאן בשנות ה-80 וה-90 זוכר את הלחץ להגיע הביתה כדי לצפות בפרק חדש בסדרת הטלוויזיה האהובה עליו, או את הניסיון לתזמן את ההקלטה במכשיר הווידאו. היום יש לנו שירותי VOD, צפייה ישירה אונליין וממירים מקליטים.
חדשות עוברות מהר
הרשתות החברתיות מאפשרות לנו לקבל עדכונים עוד לפני שאתרי החדשות מספקים אותן. אנחנו גם יודעים בדיוק מה קורה עם החברים ובני המשפחה הרבה לפני שקבוצת הווטסאפ המשפחתית מתחילה להשתולל.
מישהו זוכר איך נראית אנציקלופדיה?
מאז שגילינו את גוגל אנחנו לא צריכים לעבוד קשה כדי לקבל כל שבב מידע, בכל נושא, בכל רגע נתון ומכל מקום.
מתי קניתם דיסק לאחרונה?
קלטות או דיסקים הם היום מצרך נדיר – עם אפליקציות מוזיקה וספריות מקוונות אנחנו יכולים להקשיב לכל שיר שרק נרצה בקלות רבה.
תקשורת נוחה גם מעבר לים
מאז שגילינו את FaceTime ואת סקייפ, אנחנו יכולים לנהל שיחות עם חברים ומשפחה גם כשהם בחו”ל, וחשוב לא פחות מכך – אנחנו יכולים לנהל שיחות ועידה עם לקוחות שלא פגשנו מעולם ונמצאים במרחק טיסה של 12 שעות.
קוראים ספר בלי להחזיק ספר
בזמן שרוב השירותים עוברים לדיגיטל, גם הקריאה המסורתית שינתה את פניה. עכשיו אתם לא צריכים לקנות ספרים שיעלו אבק בספרייה – אתם יכולים לרכוש אותם באופן מקוון ולקרוא אותם באמצעות הטאבלט.
הסלפי נעשה פשוט יותר
גם מצלמות וגם טלפונים דרשו מאיתנו לצלם סלפי בלי לדעת מה תהיה התוצאה, ובלי לראות אם אנחנו בזווית הנכונה ובמרחק המדויק. בשנים האחרונות נכנס פיצ’ר פשוט מאוד למצלמות הסלולריות: הן פשוט מתהפכות ומאפשרות לנו לצלם סלפי בלי להסתבך.