קרן השתלמות – כל מה שצריך לדעת
אחד האספקטים הכי חשובים בניהול הכסף שלכם הוא מציאת דרכים אפקטיביות ואמינות לחיסכון והשקעה. בין שלל האפיקים הזמינים, אחת האפשרויות הפופולריות ביותר היא קרן השתלמות.
קרנות השתלמות מגיעות עם מספר יתרונות, שהופכים אותה לבחירה אטרקטיבית הן עבור שכירים והן עבור עצמאים. במדריך המקיף הזה נספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על הצטרפות, זכויות, ניוד, הפקדה, משיכה, הטבות מס והשוואה בין קרנות שונות.
קבלו את ההצעה הטובה ביותר עבור קרן השתלמות, ללא שום התחייבות
מה זה קרן השתלמות?
קרן השתלמות היא כלי חיסכון המיועד לטווח בינוני. המאפיינים של קרנות השתלמות אף מעודדות השארה של כסף בהן לטווח ארוך.
גולת הכותרת: ניתן לבצע משיכת קרן השתלמות לאחר 6 שנים (בתנאים מסוימים שנפרט בהמשך, לאחר 3) ללא תשלום מס, וכן ישנן הטבות על הפקדה לקרן השתלמות.
להטבות המס של קרנות השתלמות אופי דומה לשל אפיקי חיסכון פנסיוניים, ורבים אכן משתמשים בכספים רק לקראת ולאחר הפרישה, אך חשוב להדגיש שלא מדובר באפיק פנסיוני. בין אם המטרה היא חיסכון לפרישה או עבור יעדים יותר קרובים, קרנות השתלמות מומלצות עבור כולם.
קרן השתלמות עשויה להיות מנוהלת על ידי חברת ביטוח או בית השקעות. הבחירה בין קרנות השתלמות שונות תלויה בגורמים כמו מסלולים (סוגי השקעות ורמת סיכון), המדיניות והאסטרטגיה של הגוף המנהל וגובה דמי הניהול.
מלבד הגורמים הללו, בחירת קרן השתלמות תלויה במעמד שלכם בתור עובדים.
אילו קרנות השתלמות קיימות?
ראשית, חשוב לציין: קרנות ההשתלמות נועדו רק לאנשים עובדים, בין אם כשכירים או כבעלי עסק. לא ניתן לפתוח קרנות חדשות או להפקיד לקיימות במעמד של אבטלה.
אלה שני הסוגים העיקריים של קרנות השתלמות:
- קרן השתלמות לשכירים – מעסיקים לא חייבים להעניק לעובדים קרן השתלמות, אשר נחשבת כהטבה ניכרת. בתעשיות ומקומות עבודה מסוימים נהוג לתת אותה (לעיתים היא אף חקוקה בהסכם קיבוצי), ובאחרים פחות. לפני שחותמים על חוזה עבודה (בין אם במקום חדש או באותה חברה) מומלץ לבדוק אם הטבה זו נכללת בתנאים הסוציאליים, ואם לא, לנהל משא ומתן לגביה. שכירים לא יכולים להצטרף בעצמם לקרן השתלמות.
- קרן השתלמות לעצמאים – עוסקים פטורים ומורשים יכולים להחליט האם לפתוח קרן השתלמות, או לא.
מלבד קרנות אלה, ישנן קרנות השתלמות ייעודיות לענפי תעסוקה מסוימים, למשל:
- קרן השתלמות למורים ועובדי הוראה – עובדים בענף זה יכולים להצטרף לאחת משלוש קרנות השתלמות (בהתאם למקום העבודה – גן ילדים, בית ספר יסודי, חטיבה, תיכון, מכללה, סמינר, משרד החינוך). קרנות השתלמות לעובדי הוראה לא נועדו לחיסכון כללי אלא למטרה ספציפית: פרנסה כאשר יוצאים להשתלמויות ולשנות שבתון. להמשך קריאה בנושא קרן השתלמות למורים ועובדי הוראה >>
- קרנות השתלמות לעובדי מדינה – ישנה קרן השתלמות ייעודית למגזר הציבורי, אשר נמצאת בבעלות המדינה והסתדרות העובדים ומנוהלת על ידי חברה שהוקמה למטרה זו. עובדים במגזר יכולים להצטרף לקרן זו או לחלופים לבחור בכל קרן השתלמות אחרת בשוק.
- קרנות השתלמות לעובדי בניין ושיפוצים – הטבה שניתנת בענף על פי ותק: מנופאים ומנהלי עבודה (בבנייה ושיפוצים) זכאים כבר מהיום הראשון שלהם, בעוד שאר העובדים צריכים לחכות עד לצבירת ותק של 3 שנים. להמשך קריאה בנושא קרן השתלמות לעובדי בניין ושיפוצים >>
- קרנות השתלמות לעובדי חברות ניקיון ותחזוקה – כלל העובדים בענף זה (בין אם במגזר הפרטי או הציבורי) זכאים לקרן השתלמות בתנאים ספציפיים. להמשך קריאה בנושא קרן השתלמות לעובדי ניקיון ותחזוקה >>
מהן הזכויות של בעלי קרן השתלמות?
- הטבות המס לשכירים – בעת הפקדה לקרן השתלמות, העובדים משלמים מס הכנסה רק על החלק שלהם בהפרשות, ולא צריכים לשלם מס על חלקם של המעסיקים (עבורם זו הוצאה מוכרת). כמו כן, ניתנת הטבת מס משמעותית בעת משיכה מקרן השתלמות – לאחר שעוברות 6 שנים מקבלים פטור ממס רווח הון (רק על סכומים שהופקדו במסגרת תקרת ההפקדה, מעבר לזה על כל תוספת יש לשלם מס בגובה 25%).
- הטבות מס לעצמאים – הפטור ממס רווח הון על משיכה זהה לשל שכירים (על הפקדות עד לתקרת הפקדה אחרת). באשר להטבה על הפקדות, ניתן לרשום כהוצאה מוכרת עד 4.5% מן ההפקדות תחת תקרת ההפקדה השנתית (גם זו תקרה אחרת).
- גם וגם – אנשים שהם גם שכירים וגם בעלי עסק רשאים להחזיק בשני סוגי הקרנות. הם נהנים מהטבת מס רווח הון כפולה או לא קיימת כפילות בהטבת מס הכנסה על הפקדות.
- קביעת מוטבים – כאשר מצטרפים לקרן השתלמות (לשכירים או עצמאים) בוחרים מטבים, שיוכלו למשוך את הכסף שנצבר בקרן במקרה של פטירת בעל/ת הקרן. ניתן לשנות את זהות המוטבים בהמשך.
- שינוי סטטוס – קרן השתלמות לשכירים מיועדת רק לשכירים, וקרן לעצמאים מיועדת רק לעצמאים. כלומר, בעת שינוי סטטוס לא ניתן להמשיך להפקיד כספים לקרן הקודמת. הוותק בה נשמר, ובמקרים מסוימים ניתן לבצע החלת ותק קרן השתלמות (להעביר את הוותק הנצבר לקרן החדשה).
- ריבוי קרנות – אחד הפתרונות בשינוי סטטוס הוא פתיחת קרן חדשה, מותאמת למצב התעסוקתי החדש, אליה ניתן לבצע הפקדות. בינתיים, הזכויות בקרן הקודמת נשמרות. באופן כללי, ריבוי קרנות השתלמות (בתזמון נכון של פתיחת קרנות חדשות) עשוי להועיל, לאפשר נזילות גבוהה ולחסוך יותר כסף בטווח הארוך.
- החלת ותק – כאמור, אם אכן מחזיקים במספר קרנות השתלמות אפשר להשתמש בזכות להחלת ותק. זה נכון לא רק לתרחיש של שינוי סטטוס תעסוקתי אלא גם לתרחישים נוספים, בעיקר כאשר רוצים למשוך כסף מקרן לפני שעברו 6 שנים מפתיחתה. התהליך אינו מסובך, בתנאי שעומדים בתנאים.
כיצד מבצעים ניוד קרן השתלמות?
ישנם שני סוגים של ניוד קרן השתלמות: ניוד פנימי (מעבר מסלולים באותה קרן) או חיצוני (מעבר לקרן אחרת באותה חברה או שלא).
ניוד קרן השתלמות פנימי
מעבר למסלול השקעה אחרת אינו כרוך בתשלום כלשהו. ניתן לבצע זאת ללא הגבלה, בכל זמן שבוחרים ומבלי לפגוע בזכויות (לרבות הוותק בקרן), בתהליך פשוט ומהיר.
כיצד בוחרים מסלול השקעה? הפקטור המרכזי הוא רמת הסיכון, הנקבעת על ידי מנהל הקרן בהתאם למדיניות חברת הביטוח או בית ההשקעות. הכספים בקרנות השתלמות עשויים להיות מושקעים במניות, אג”ח, מדדים וכו’, כאשר מניות נחשבות למסוכנות אך גם לרווחיות ביותר. ככל שמתכננים לחסוך לטווח ארוך יותר, כך כדאי (בהתאם לאופי ולהעדפות האישיות) לבחור במסלול יותר מסוכן.
ניוד קרן השתלמות חיצוני
גם מעבר לקרן אחרת אינו מסובך ומבוצע בתנאים נוחים, בין אם הקרן החדשה מנוהלת על ידי אותו גורם או גורם אחר. המעבר אינו כרוך בתשלום או בפגיעה בוותק, לא מוגבל בכמות פעמים, תזמון או מצב הקרן (נזילה או לא).
לא ניתן לבצע ניוד חיצוני רק אם הקרן הנוכחית עוקלה, שועבדה, טרם הוחזרה הלוואה שנלקחה כנגדה או שבעל/ת הקרן נפטר/ה.
בהחלט מומלץ לנצל את התחרות ולבחור להשתייך לקרן הכי משתלמת עבורכם, אך שכירים צריכים לזכור שבעת מעבר יש לעדכן את המעסיק שיבצע הפרשות לקרן השתלמות חדשה.
איך מבצעים הפקדה לקרן השתלמות?
- שכירים – בכל חודש חלק מהמשכורת עובר לקרן, כאשר גם העובד/ת וגם המעסיק תורמים. היחס בין התרומות צריך להיות 1 ל-3 לפחות (המעביד מפריש פי 3), כאשר עובדים אינם רשאים להפריש מעל 2.5% משכרם ומעסיקים לא יכולים לחרוג מגבול של 7.5%. כמו כן, הפרשות לקרן השתלמות מוגבלות גם על ידי תקרת הפקדה שנתית. בעת יציאה לחופשה, מחלה או מילואים ההפרשות נמשכות ללא שינוי. בעת יציאה לחופשה לידה, עובדים ממשיכים ליהנות מהפקדות לקרן אם עבדו אצל המעסיק לפחות חצי שנה.
- עצמאים – ניתן להפקיד עד 4.5% מההכנסה החייבת במס (תחת התקרה השנתית). תזמון ההפקדות גמיש מאוד: ניתן להפקיד את כל התקרה בבת אחת, או לבצע מספר הפקדות לאורך השנה, בכל זמן.
מהי תקרת הפקדה לקרן השתלמות?
כאמור, אין תקרת הפקדה לקרן השתלמות אחת, אלא מספר תקרות שונות (הסכומים משתנים בכל שנה ונכונים ל-2024):
- תקרת מס רווח הון – עד התקרה ניתן למשוך ללא מס, מעבר לה משלמים 25% מס על הרווחים. התקרה עבור שכירים היא 10% מהשכר ועבור עצמאים 20,520 ש”ח.
- הכרה בהוצאה מוכרת לעצמאים – הפקדות לקרן השתלמות עד 13,203 ש”ח.
כיצד מתבצעת משיכת קרן השתלמות?
משיכת קרן השתלמות לאחר 6 שנים אינה כרוכה בתשלום מס הכנסה. לעומת זאת, אם מושכים לפני הזמן יש לשלם מס בגובה 47%. מהרגע שמבקשים למשוך, מקבלים את הכסף תוך 4 ימי עסקים. כל עוד הכסף לא התקבל, ניתן לבטל את הבקשה.
- שכירים – קרן ההשתלמות הופכת לנזילה שש שנים מרגע נפתחה.
- עצמאים – קרן ההשתלמות נעשית נזילה בשנה השישית מפתיחתה, החל מסוף חודש ינואר (כך שלמעשה, במקרים רבים תוך פחות מ-6 שנים ואפילו קרוב יותר ל-5).
במקרים הבאים, קרנות השתלמות נזילות כבר 3 שנים לאחר שהחלו לצבור ותק:
- בעל/ת הקרן בגיל פנסיה.
- הכסף מיועד להשתלמות.
חשוב לציין: ניתן לבצע משיכה חלקית מקרן השתלמות נזילה ולא למשוך את כך הכסף נצבר, אך לאחר מכן אי אפשר לבצע הפקדות חדשות לאותה הקרן ויש לפתוח לשם כך קרן השתלמות חדשה.
האם כדאי למשוך קרן השתלמות?
בהתחשב בגובה מס ההכנסה, כל משיכת קרן השתלמות בטרם היא הופכת לנזילה אינה מומלצת, בלשון המעטה. גם לאחר שחולפות 6 שנים, אין שום הכרח למשוך את הכסף. ניתן להמשיך להשקיע את הכסף באמצעות הקרן, לחסוך, ליהנות מהטבות המס הקשורות בהפקדות ולהמתין ליעד ארוך טווח או לפנסיה.
כאשר עולה צורך בסכום כסף משמעותי נזיל, במקום “לשבור” את קרן ההשתלמות ישנה אפשרות טובה יותר: לקחת הלוואה כנגד הקרן. כל מנהלי הקרנות מאפשרות זאת – הלוואה בתנאים נוחים מאוד ביחס לשוק, בגובה של עד 50% מהסכום שיש בקרן (בטרם היא נזילה) או עד 80% (אם היא נזילה).
עם הלוואה כזו אפשר לשמור על הטבות המס ולפתור בעיות נזילות שמתעוררות, אך יש לקחת בחשבון שלא ניתן לנייד עד החזר ההלוואה.
איך מושכים כספים מקרן השתלמות של אדם שנפטר?
במקרי פטירה, שאלת הנזילות אינה רלוונטית. המוטבים זכאים למשוך את הכספים בכל עת, על פי הזכויות שהיו למנוח/ה.
חשוב להדגיש שאין קשר בין ההגדרה כ”מוטב” לבין היות האדם יורש. יורשים (על פי צוואה או מכוח אחר) שאינם רשומים בתור מוטבים לא יכולים למשוך מהקרן, אלא אם לא רשומים מוטבים כלל. כך או כך, אין חובה לבצע משיכה. ניתן להשאיר את הכסף בקרן, אך בינתיים אין אפשרות לבצע ניוד פנימי או חיצוני). כמו כן, לא ניתן להעביר את הקרן לבעלים אחר (לרשום על שם אחד/ת המוטבים).
בדיקת קרן השתלמות – כיצד לוודא קיום וסטטוס?
עקב מעברי עבודות, מעברים ממעמד שכיר לעצמאי ולהיפך וסיבות נוספות, אנשים רבים צוברים קרנות השתלמות שונות לאורך החיים. המעקב אחר הקרנות יכול לפעמים לצאת משליטה, אך אפשר בכל שלב לגלות האם יש לכם קרן (או מספר קרנות), מי מנהל אותה ומה מצבה. בדיקת קרן השתלמות מתבצעת באתר “הר הכסף” של משרד האוצר.
מומלץ לעקוב אחר ביצועי הקרנות באופן קבוע, בין אם באמצעות “האזור האישי” באתרי החברות המנהלות או בעזרת הדוחות שהן שולחות (רבעוניים ושנתיים).
דוחות אלה כוללים פרטים על הפקדות, מועדים, רווחים, דמי ניהול קרן השתלמות ששולמו ועוד, ומאפשרים להחליט האם לבצע ניוד קרן השתלמות או להישאר באותו מסלול ובאותם תנאים.
בנוסף, ניתן לבצע חישוב קרן השתלמות ולהבין בדיוק חיסכון צפוי, בהתאם לאחוז ההפרשות וגורמים נוספים. ניתן למצוא מחשבון קרן השתלמות ייעודי באינטרנט.
השוואה בין קרנות השתלמות מובילות
על מנת לבחור קרן השתלמות רווחית, המנוהלת בצורה אמינה, יציבה וזולה יחסית, יש להשוות בין הקרנות המובילות בשוק. בבחינת התשואות, כדאי לבחון את הביצועים לאורך מספר שנים ולא להחליט על פי תקופה קצרה.
לפני סיום, להלן טבלה המשווה בין מספר קרנות מובילות. ישנן עוד רבות, אך מדגם כזה אמור לסייע להבין כיצד מבצעים השוואה ועל מה מסתכלים. אפשר להתמקד כל מיני היבטים, במקרה זו בחרנו להסתכל על קרנות עם מדד שארפ גבוה (המראה על יציבות) ועל מסלולי מניות בלבד:
שם הקרן |
מדד שארפ |
תשואה בשנה האחרונה |
תשואה ב-5 השנים האחרונות |
דמי ניהול |
קרן השתלמות “מור” |
0.99 |
18.5% |
140.34% |
0.73% |
קרן השתלמות “אנליסט” |
0.76 |
26.57% |
82.13% |
0.63% |
קרן השתלמות “מנורה מבטחים” (מניות חו”ל) |
0.75 |
19.84% |
60.92% |
0.47% |
קרן השתלמות “מגדל” |
0.59 |
18.67% |
52.99% |
0.5% |
קרן השתלמות “מיטב” |
0.56 |
19.08% |
53.5% |
0.49% |
הכירו את קרנות ההשתלמות המובילות:
בית ההשקעות (IBI) הוקם בשנת 1971 והינו אחד מבתי ההשקעות הוותיקים בארץ. היקף הנכסים שמנהלת החברה עומד על כ 40 מיליארד ₪ עם עשרות אלפי לקוחות. בית ההשקעות מנהל תיקי השקעות, קרנות נאמנות, קרנות השתלמות, קופות גמל, ברוקראג’, מסחר עצמאי ומגוון שירותים נוספים. IBI גמל החלה את פעילותה בשנת 2006, והיא אחת מחברות הבנות של קבוצת IBI. החברה מנהלת עבור עשרות אלפי עמיתיה קופות גמל, קרנות השתלמות, קופות גמל בניהול אישי וקופות מרכזיות לפיצויים, במגוון מסלולי השקעה מתמחים ולא מתמחים. IBI גמל היא הראשונה בישראל שהקימה במסגרת הקופות שבניהולה, מסלולי השקעה מחקי-מדד טהורים. החברה מאמינה כי מקצועיותה, ניסיונה והישגיה, מיקמו אותה בצמרת שוק החיסכון ארוך הטווח בישראל.
אקסלנס נשואה גמל בע”מ החלה את פעילותה בשנת 2000, ונכון להיום היא מנהלת מגוון רחב של קופות גמל ובכלל זה קרנות השתלמות וקופות מרכזיות לפיצויים במגוון מסלולי השקעה שונים. לאקסלנס שירותי קרנות השתלמות ו- 38 קופות גמל וכן ניהול תיקי השקעות גם בחו”ל. היקף הנכסים המנוהל בחברה מסתכם בכ- 21.4 מיליארד ש”ח (נכון ל-11.2015). באקסלנס גמל והשתלמות מציעים מגוון של מסלולי קופות גמל, קרנות השתלמות וקופות מרכזיות לפיצויים, בניהול אקטיבי ובניהול פאסיבי (ניהול באמצעות מדדים)במבחר תמהילים שונים, החל מרמת סיכון נמוכה ועד רמת סיכון גבוהה. החברה מדגישה שהמגוון הרחב מאפשר להם להתאים לכל סוג לקוח את אופי החיסכון המתאים לו בצורה אופטימאלית תוך שקיפות מלאה וגמישות מירבית. אקסלנס מתגאה בפעילותה למען הקהילה ובמיוחד בנושא נוער בסיכון, משפחות נזקקות ותרומה לעמותות שונות.
הלמן-אלדובי קופות גמל ופנסיה היא חברה לניהול קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה שהוקמה ב- 1995. החברה מנהלת נכסים בהיקף של למעלה מ-12 מיליארד ש”ח עבור כ-300,000 חשבונות שבניהול החברה (נכון לדצמבר 2014), והינה אחת מהחברות המנהלות הגדולות בענף הגמל והפנסיה. החברה מציעה מגוון מסלולי השקעה, עבור מוצריה השונים- קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, קופות פיצויים. כמו כן, מאפשרת לעמיתה לנהל באופן עצמאי את השקעותיהם באמצעות קופות IRA. החברה מדגישה כי היא עוסקת בניהול השקעות ומוצרי חיסכון פנסיוני ונמנעת מפעילויות העלולות להוביל למצב של ניגוד עניינים.
הפניקס מדגישה שהייחודיות בקרנות ההשתלמות שהיא מנהלת היא החופש לבחור בין שלושה מסלולי השקעה והאפשרות לנוע ביניהם ללא עלויות נוספות. המסלולים הם: מסלול כללי – בעל אפיקי ההשקעה מגוונים ודינמיים, מסלול מנייתי – המושקע במניות בשיעור של 50%, לכל הפחות ומסלול אג”ח – המושקע באג”ח ממשלתי, אג”ח קונצרנים, פיקדונות ומח”מ (משך חיים ממוצע) שאינו עולה על ארבע שנים. הפניקס מתחייבת להמשיך ולפעול למען מטרות ציבוריות ולרווחת הקהילה על ידי תמיכה ומתן חסות למוסדות וליחידים בתחומי התרבות, החינוך, הבריאות והספורט.
קבוצת הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים בע”מ עוסקת בתחומי הביטוח והשירותים הפיננסים והיא אחת מקבוצות הגדולות בישראל. סך הנכסים המנוהלים על-ידי הקבוצה בביטוח, קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות נאמנות ושירותים פיננסיים הסתכם ב- 180 מיליארד ש”ח, נכון ל- 31 בדצמבר 2014. הראל גמל והשתלמות חברת ניהול, אשר בבעלות מלאה של הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים בע”מ, מנהלת של קרן ההשתלמות הראל השתלמות, הראל קופת גמל, וקופות הפיצויים הראל פרופיל אישי והראל גמל לפיצויים. החברה מתגאה בכך שעומדים לרשותה המשאבים האנושיים והכלכליים המעולים של קבוצת הראל ובכללם מנהלי השקעות מן השורה הראשונה, מחלקות מחקר וכלכלה המורכבות מצוות גדול של אנליסטים, מנהלי סיכונים וכלכלנים. המיומנות הגבוהה ושיתוף הפעולה בין מנהלי ההשקעות ומחלקת המחקר, מובילים לדעתם להשגת תשואות מרשימות לאורך שנים, תוך שמירה על רמת סיכון מותאמת.
בית ההשקעות ילין לפידות הוקם בשנת 2004 ומנוהל על ידי ילין לפידות ויאיר לפידות. בית ההשקעות מתמחה בניהול השקעות בלבד של קופות גמל, תיקי השקעות, קרנות נאמנות וקרנות השתלמות עם נפח כולל של למעלה מ 30 מיליארד ש”ח. ניהול ההשקעות בילין לפידות קופות גמל מתבצע על ידי צוות רחב של מנהלי השקעות ואנליסטים בפיקוחם המקצועי של רו”ח דב ילין ורו”ח יאיר לפידות. בילין לפידות מנוהלים 7 מסלולי השקעה בקופת גמל, 5 מסלולי השקעה בקרן השתלמות ו-2 מסלולי השקעה בקופה מרכזית לפיצויים. בילין לפידות אוהבים להיות מוגדרים כבית השקעות “בוטיק” בשל ניהול השקעות קלאסי המבוסס על מוצרים טובים, ניהול מצוין וכמובן שקיפות.
כלל פנסיה וגמל בע”מ (לשעבר: מיטבית- עתודות), הוקמה ב- 1995 והיא מנהלת קרנות פנסיה , קופות גמל הוניות וקופות גמל לא משלמות לקצבה, קופות מרכזיות לפיצויים וקרנות השתלמות המעניקות אפשרויות חיסכון לטווח הארוך והבינוני במגוון אפשרויות חיסכון. החברה מנהלת נכסים בהיקף של כ- 72.9 מיליארד ₪ ליותר ממיליון עמיתים עצמאיים ועמיתים מקרב חברות מהגדולות ומובילות במשק הישראלי. כלל פנסיה וגמל מעניקה לעמיתיה ביטחון ותנאים עדיפים, מערכת בקרת סיכונים ייחודית וגישה לאסטרטגיה ההשקעה המתקדמת ביותר, ומציעה מגוון פתרונות חיסכון לטווח ארוך ובינוני. החברות מנהלות כיום חסכונות בהיקף של מעל 55 מיליארד ₪ ביחד ליותר ממיליון עמיתים. בין העמיתים נמצאות חברות מהגדולות במשק הישראלי מתחומי ההיי-טק, בנקאות, תקשורת, השכלה גבוהה, תעשיות וכן גופים ממשלתיים רבים.
חברת מגדל הוקמה לפני 80 שנה, והיא פועלת בתחום הביטוח, הפנסיה והפיננסים. לחברה כ-2 מיליון לקוחות והיא נחשבת לאחת מהחברות הגדולות בארץ. פעילות הפנסיה והגמל של קבוצת מגדל, מתבצעת באמצעות חברות הבנות של מגדל ביטוח: מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופת גמל בע”מ, המנהלת את קרנות הפנסיה החדשות של קבוצת מגדל ואת כל קופות הגמל של הקבוצה, וכן באמצעות יוזמה קרן פנסיה לעצמאים בע”מ. מגדל השתלמות היא קרן ההשתלמות הגדולה ביותר בשוק קרנות ההשתלמות והיא מנהלת נכסים בהיקף של כ- 13.6 מיליארד ₪ (נכון ל-31 בדצמבר 2014) מגדל גאה בשילוב בין בית השקעות וחברת ביטוח ובכך שהמשקיע נהנה מחוסנה של הקבוצה וצוות ניהול שנבחר בקפידה ועם ניסיון רב.
מיטב דש גמל ופנסיה בע”מ היא אחת החברות הגדולות בתחום החיסכון הפנסיוני בישראל. החברה מנהלת מעל ל- 36 מילארד ₪ ומעמידה לרשות לקוחותיה מגוון רחב של קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה, המאפשרות להם ליהנות מהיצע גדול וייחודי של מסלולי השקעה להתאמה אישית לצרכיהם: לפי גיל, טווח חיסכון, תנאי השוק ורמת הסיכון הרצויה לכל אחד. החברה מתגאה ברמה מקצועית גבוהה ובמומחיות של מנהלי ההשקעות שלה. מגוון מסלולי החיסכון המאפשרים התאמה אופטימאלית לגיל החוסך, טווח חיסכון שלו ולתנאי השוק המשתנים. בנוסף, מוצעות קופת גמל וקרן השתלמות בניהול אישי (IRA)
מנורה מבטחים פנסיה וגמל הינה החברה המנהלת הגדולה ביותר בישראל למוצרי פנסיה וגמל. החברה מנהלת נכסים בסך של כ-94 מיליארד ש”ח, עבור כ-1.5 מליון עמיתים ( נכון לתום שנת 2015). במסגרת זאת מנהלת החברה את קרן הפנסיה הגדולה במדינה, מבטחים החדשה, שלה מעל 1,000,000 עמיתים והיקף נכסים של כ-76 מיליארד שקלים, וכן מגוון רחב של מסלולים בקופות גמל, קרנות השתלמות וקופות מרכזיות לפיצויים. גודלה של החברה המנהלת ויציבותה מאפשרים לך ליהנות מיתרונות שקיימים רק אצל מנורה מבטחים. למנורה מבטחים מערך של שש חטיבות עסקיות הפרושות ברחבי הארץ, מערך סוכני ביטוח, מתכננים פנסיונים של מנורה מבטחים פנסיה וגמל, מרכז שירות טלפוני ואתר אינטרנט ומידע אישי מתקדם.
קבלו את ההצעה הטובה ביותר עבור קרן השתלמות, ללא שום התחייבות