סקר הקיץ הגדול של ריאלי – כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל?
בחודשי החופש הגדול, הם יולי אוגוסט השנה, יעברו בנמל התעופה בן-גוריון יותר משני מיליון נופשים מאושרים, בדרכם לעוד אחת מאותן חוויות שנצרבות בזיכרון לכל אורך החיים. הרוב המכריע של אותם נוסעים מאושרים, רכש ביטוח נסיעות לחו”ל, המציע כיסוי עלויות במקרים של מחלה או פציעה במהלך השהות בחו”ל, ובדרך כלל גם כיסוי לאבדן או גניבה של רכוש במהלך השהות בחו”ל. את אותו ביטוח נסיעות לחו”ל רוכשים הנוסעים בעלות יומית, במדויק על פי תאריכי הטיסה הצפויים, יעד הטיסה ואופי החופשה הצפויה. חשוב לדעת, כי אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בהיבטים ביטוחיים, כמו קשישים, או בעלי מחלות כרוניות – מוצאים את עצמם עומדים אל מול הצעות מחיר גבוהות במיוחד של ביטוח נסיעות לחו”ל – לא תמיד על פי המתבקש. אם גם אתם מתכננים לטוס לחופשה בחו”ל בקרוב, ואם עוד לא בחרתם את החברה ממנה תרכשו ביטוח נסיעות לחו”ל – המאמר הזה הוא עבורכם. כל התנאים, המחירים, ההמלצות והטיפים לבחירת הביטוח המתאים לכם ביותר – לפניכם.
ישר ולעניין – כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל?
עלות הביטוח היומית נגזרת מהיקפי השיפוי והכיסויים הביטוחיים הכלולים בו. הנה כמה מהנקודות שחשוב לוודא כי כלולות בביטוח הנסיעות שאתם שוקלים לרכוש:
- גבול הכיסוי המרבי וגובה ההשתתפות העצמית בכל מקרה של הפעלת הביטוח
- כיסוי לנזקים לצד שלישי
- הוצאות אשפוז במהלך תקופת הביטוח, והוצאות רפואיות שלא במסגרת אשפוז
- פינוי המבוטח (יבשתי או בטיסה) במקרה הצורך
- טיפולי שיניים בחרום
- רכישת תרופות
בדקנו בחברות הביטוח המובילות, ביטוח נסיעות לחו”ל הכולל ביטוח כבודה, ביטוח לקיצור או ביטול הנסיעה (מסיבות בריאותיות או בשל בן משפחה קרוב בלבד), וללא ביטוח תאונות אישיות (שאינו רלוונטי בביטוח נסיעות לחו”ל), על פי הנתונים הבאים:
- אורך החופשה שנבדקה: 7 לילות
- מבוטח יחיד, בן 40
- ללא בעיות רפואיות כלל, לא נוטל תרופות באופן קבוע
- יעד הטיול: אירופה; התאריכים: שבוע אחד במהלך יולי
הנה העלויות שהוצעו לנו:
הפניקס – במסלול Smart Travel, עלות הביטוח לכל התקופה 16$, גבול כיסוי מרבי 5,000,000$, ללא השתתפות עצמית
שירביט – במסלול שיר לנוסע, עלות הביטוח לכל התקופה 21.2$, גבול כיסוי מרבי 1,600,000$, עם השתתפות עצמית של 50$
מנורה מבטחים – במסלול Top Travel, עלות הביטוח לכל התקופה 22.7$, גבול כיסוי מרבי 2,000,000$, עם השתתפות עצמית של 30$
פספורט קארד – עלות הביטוח לכל התקופה 25.8$, גבול כיסוי מרבי 2,500,000$, עם השתתפות עצמית של 50$
מגדל – במסלול “מגדל מסע עולמי”, עלות הביטוח לכל התקופה 41$, גבול כיסוי מרבי 5,000,000$ ללא השתתפות
ביטוח נסיעות לחו”ל במקרים מיוחדים
ביטוח נסיעות לחו”ל הוא יקר יותר, או שניתן להוסיף הרחבות, במקרים הבאים:
- טיול סקי או טיול ספורט אתגרי
- טיול תרמילאים
- ביטוח לסמארטפון, טאבלט, או מצלמה
- ביטוח איתור וחילוץ
- החרגות במצב הרפואי – הריון, חולים במחלה כרונית, הנמצאים בטיפול רפואי במהלך תקופת הביטוח, בעלי אחוזי נכות, בהמתנה להליך רפואי, וכדומה
לדוגמה, במקרה של טיול דומה לאישה בריאה בהריון – עלויות הביטוח עלו: ביטוח נסיעות לחו”ל דרך הפניקס עלה ל – 35$ במקום 16$, בפספורט קארד ביטוח נסיעות לחו”ל לאישה בהריון יעלה כ – 58$ במקום 50$.
ומה עם ביטוח נסיעת לחו”ל הניתן בחינם?
חברות האשראי מספקות ביטוח נסיעות לחו”ל ללא עלות לבעל כרטיס אשראי, בדרך כלל לתקופה מרבית של חמישה ימים, וללא תוספות כמו ביטוח כבודה או שיפוי במקרים של קיצור / ביטוח נסיעה. אצל מרבית הנוסעים, זהו ביטוח טוב מסיק לנסיעה קצרה ליעד קרוב ובטוח, ללא המשפחה (מפני שאז יש להפעיל ביטוח בנפרד עבור כל בן משפחה ובנוסף לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל עבור מי שאינם מחזיקים בכרטיס אשראי, כמו הילדים). חשוב לקרוא את תנאי הביטוח ולהפעילו טלפונית עם חברת האשראי טרם הנסיעה.