מבוטחים דואגים לעדכן את הפוליסה הסיעודית שברשותם לפני כניסת הרפורמה החדשה לתוקפה
בניגוד לרפורמה בביטוחי הבריאות הפרטיים שנכנסה לתוקפה בחודש פברואר האחרון, הרפורמה בביטוח הפוליסה הסיעודית שהייתה אמורה אף היא להיכנס לתוקפה לפני מספר שבועות, נדחתה עד לסוף שנת 2016, כאשר דחייתה מאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו ללמוד את עיקרי הרפורמה המתגבשת ובמקביל לעדכן את פוליסת הביטוח הסיעוד העומדת לרשותנו. אם גם אתם עברתם את גיל 40 ועדיין אין לכם ביטוח סיעודי, הכתבה הבאה תעורר בכם מספר נקודות למחשבה.
רוצים להבין עוד איך רפורמת הפוליסה הסיעודית תשפיע עליכם אישית?
הרפורמה המתגבשת בתחום ביטוחי הפוליסה הסיעודית – האם היא מטיבה איתנו?
הרפורמה הצפויה בביטוח הסיעודי, אשר נועדה בין היתר לדאוג לרווחתם של קשישים העלולים למצוא את עצמם ללא כיסוי סיעודי, עתידה במקביל לבטל את הביטוח הסיעודי הקולקטיבי המוצע כיום על ידי חברות הביטוח. עיקרי הרפורמה עוסקים בפוליסות אחידות אשר תוצענה על ידי כל אחת מקופות החולים הפועלות בישראל, ועל פניו, עיקרי הרפורמה המתגבשת אמורים להטיב עם כל אחד ואחת מאיתנו ואף לגרום לתחרות הולכת וגוברת בין קופות החולים השונות בכל הנוגע לתעריפי הפוליסה ותנאי השירות.
אומנם מבט מעמיק בעיקרי הפוליסה יחשוף כל אחד ואחת מכם לבעייתיות המרכזית שברפורמה והיא: גובה הגמלה לה תהיו זכאים במידה ותזדקקו להפעלת הפוליסה, כלומר במידה ומצבכם הבריאותי או הנפשי יוגדר כמצב סיעודי.
במקרים אלו, תיווכחו לגלות שגובה הגמלה אינו גבוה במיוחד, והוא איננו שונה מהסכומים המונהגים כיום בביטוחים הסיעודיים של קופות החולים. הבעייתיות בעניין מתחילה בכך שפוליסת הביטוח הסיעודי הפרטיות כבר אינן יעמדו לרשותכם, ולפיכך, מרבית ההוצאות הנלוות בכל הנוגע לטיפול באדם סיעודי “ייפלו” על הקרובים אליכם. כידוע, הסכום החודשי הנדרש לצרכי טיפול באדם סיעודי נע (בממוצע) בין 15 ל-20 אלף שקלים בחודש, סכום אותו פוליסות סיעוד פרטיות מקצות כיום לציבור המבוטחים.
סכומי הטיפול הגבוהים וההוצאות הרבות הנלוות לטיפול, לרבות, רכישת תרופות, מזון, חיתולים וכדומה, מהוות כיום חלק בלתי נפרד מתנאי הפוליסה אותה יכול לערוך כל אזרח במדינת ישראל אל מול חברות הביטוח השונות העוסקות בתחום, כאשר גובה הגמלה העתידית לה המבוטח זכאי במידת הצורך, נקבעת בהתאם לגובה הפרמיה הנקבעת אף היא על ידו.
מנגד, ברפורמה המתגבשת, סכומי הכיסוי אשר יוענקו לציבור המבוטחים יהא אחיד, וזאת בהתאם לגיל ההצטרפות של המבוטח לפוליסה של ביטוח סיעודי ובהתאם לשלוש קבוצות גיל עיקריות: מצטרפים לפוליסה עד גיל 49, מצטרפים לפוליסה עד גיל 59 ומצטרפים מעל גיל 60. על פי עיקרי הפוליסה, וככל שגיל ההצטרפות של המבוטח הינו גבוה יותר, כך סכומי הכיסוי העומדים לרשותו יהיו נמוכים יותר.
העלייה בתוחלת החיים מחייבת אותנו לרכישת פוליסת המותאמת באופן אישי לכל אחד ואחת מאיתנו!
הרפורמה בביטוח הסיעודי מתרחשת במקביל לרפורמה בתחום ביטוחי הבריאות האחידים להם מחויבים חברות הביטוח החל מחודש ינואר האחרון, והיא מתרחשת בין היתר לנוכח העלייה המתמדת בתחולת החיים הממוצעת בישראל. כיום, בני 65 ומעלה מהווים קרוב ל-15% מכלל האוכלוסייה בישראל, ועל פי הערכות המבוססות על נתוני העלייה בתחולת החיים בעשורים האחרונים, מספרם בקרב האוכלוסייה רק ילך ויגדל בשנים הקרובות, דבר המגדיל באופן מידתי את האנשים העלולים להיות מוגדרים במצב סיעודי. כפועל יוצא מכך, אין היגיון ברכישת ביטוח סיעודי בעלות תנאי כיסוי אחידים שבהן סכום הגמלה איננו יענה על מלוא הצרכים האישיים של כל אחד ואחת מאיתנו במידת הצורך, וזאת הסיבה שיותר ויותר ישראלים דואגים לעדכן או לרכוש פוליסות סיעוד פרטיות בימים אלו, אשר תבטיח להם את התנאים הקיימים גם לאחר כניסת הרפורמה לתוקף לקראת סוף שנת 2016.
רוצים להבין עוד איך רפורמת הפוליסה הסיעודית תשפיע עליכם אישית?